100 000 posjeta Bettymatici

100 000.-ta posjeta Bettymatici

       Dragi moji đaci i ostali posjetitelji naše matematičke stranice Bettymatika. S radošću i ponosom mogu objaviti da je naša stranica zahvaljujući vama ostvarila sad već više od 100 000 posjeta. S obzirom da se radi o stranici sa matematičkim sadržajima, koji su za mnoge zadnja stvar koja ih zanima, ja sam veoma sretna i ponosna.

       Žao mi je što ta cifra nije ostvarena samo dva dana ranije, jer sam željela da to proslavimo i obilježimo zajedno. Nadam se da će se onaj posjetitelj koji je baš bio 100 000.-ti javiti sa fotografiranim brojačem jer ga čeka i simpatična nagrada.

       Ovu stranicu sam i kreirala sa ciljem da na još jedan način komuniciram sa učenicima, da im šaljem dodatne materijale, prezentacije, zadatke, primjere kontrolnih i pismenih radova itd.  kako bi još više proširili svoje znanje i uvježbali gradivo. Takođe, kao što svi znate, na ovoj stranici ima i dosta zanimljivih stvari, od logičkih zadataka za razvijanje moždanih vijuga i za zabavu, do raznih zanimljivosti, korisnih savjeta, lijepih misli, pa čak i recepata i savjeta za zdravlje. Ovdje ne zalaze samo učenici; ovdje zaista ima za svakoga ponešto.

        Znam  da ima dosta učenika koji svaki dan ulaze na stranicu i traže nešto za sebe i svoju dušu  ( to potvrđuje i podatak da je u zadnja dva dana, iako je nastava prestala i nema više potrebe za učenjem, ovu stranicu posjetilo oko 300 posjetitelja). Zato ću nastaviti obogaćivati  stranicu raznim sadržajima tako da i preko ljeta znatiželjnici pronađu za sebe dosta lijepih, korisnih i zabavnih sadržaja. Ono što ću prvo uraditi ovih dana, bit će kartica pod nazivom "Matematika svuda oko nas", gdje će svi moći vidjeti da je matematika zaista svuda oko nas, iako toga nismo ni svjesni. Paralelno ću raditi na kartici "Za najmlađe", gdje će naša "mala raja", dok se kriju od ljetnih vrućina, moći pronaći razne mozgalice, pitalice i razbibrige prilagođene njihovom uzrastu, a koje će im umnogome pomoći da kroz zabavu i igru razvijaju logičko mišljenje i zaključivanje.

         Na kraju da zahvalim svima koji su ulazili na ovu stranicu i nadam se ocijenili je korisnom, koji su doprinjeli da ona danas broji više od 100 000 posjeta. Ako je smatrate korisnom, preporučite je svima, jer je meni drago čuti da je posjećuju ne samo naši učenici i njihovi roditelji, nego i učenici drugih škola a i studenti i da koriste ponuđene materijale.

          Lijep pozdrav svima. Idemo dalje!

                                             Vaša Bettymatika

Matematika je moja ljubav

Matematika je moja ljubav. Matematika - to sam ja. Oduvijek sam je voljela. Još kao dijete sam stalno rješavala neke zadatke, kao da se radi o enigmatici, a ne o tako "teškom i dosadnom predmetu". Od malih nogu sam sanjala da budem učiteljica i sretna sam što mi se san ostvario. Uživam da prenosim svoje znanje na druge, da vidim osmijeh na licima kad shvate gradivo koje objašnjavam i kad ih uvjerim da matematika nije teška i nerazumljiva. Matematika je laka, samo ako se razmišlja, jer, matematika je LOGIKA. Ne može se naučiti napamet. Samo treba logički razmišljati i povezivati činjenice i onda se lako dolazi do rješenja. Matematika je svuda oko nas, iako neki smatraju da je matematika izmišljena nauka i da im nikada neće trebati u životu. Dok god živim, bit ću povezana s matematikom, čak i kada se ne budem aktivno s njom bavila. Ako jednog dana izgubim interes za nju, to će biti i moj kraj.