Feb. 13, 2018

Maškare. 2018.

I ove godine u našoj školi maškare su protekle u veselom i opuštenom raspoloženju. Bilo je tu Pipi-dugih čarapa, policajaca, doktora, mahaluša, vračara, rok pjevača, navijačica... Ja sam bila Super Mario i moja maska je pobijedila. Popravila sam po školi sve neispravne vodokotliće, baglame na vratima više ne škripe i svi šarafi su sada čvrsto uvrnuti. Valjda su me zato nagradili.� Dobila sam knjigu i veeeeeeliku čokoladu. ����

Radionica o civilnom društvu

Naš, svima poznat svestrani učenik Irfan Durmić, dobio je zadatak da organizira radionicu o civilnom društvu.

Radionica je namijenjena učenicima sarajevskih srednjih škola. Učešće na ovoj radionici će učenicima omogućiti da saznaju nešto o tome šta je to civilno društvo, koliko je ono razvijeno u Bosni i Hercegovini, kako učenici mogu poboljšati svoju lokalnu zajednicu te još dosta toga.

Za organiziranje te radionice, Irfanu je potrebna i podrška vas, naših dragih učenika. Kliknite na sljedeći link i pomozite vašem kolegi da taj posao odradi što je moguće bolje i kvalitetnije. U moje i Irfanovo ime, velika hvala svima koji se odazovete.

 https://goo.gl/forms/Kv5Z6koqxoaV2lQg2

 

 

60 000.-ta posjeta Bettymatici

Brojač na www.bettymatika.com prešao je 60 000. Šezdeset-tisućiti posjetitelj bio je naš učenik Nedžad Beus, kojem je po običaju pripala i prigodna nagrada. Uručenje te nagrade vidite na sljedećim fotografijama.

Članak o Bettymatici u Blic.rs

26.10.2017.

Već drugi put Blic.rs prenosi članak o Bettymatici. mOžete ptočitati na linku: 

http://www.blic.rs/vesti/republika-srpska/svaka-cast-iako-ima-62-godine-ova-profesorka-je-kreirala-i-ureduje-matematicku/zxbv6v0

Članak u Dnevnom avazu

 

U petak, 25. kolovoza o.g. na portalu Dnevnog avaza objavljen je članak o našoj stranici. Bliži se 50.000 posjeta na stranici, što nije mali broj. Tko bude taj sretni 50.000-ti posjetitelj, čekaju nagrade, kao i do sada.

 "Matematika je moja ljubav. Matematika - to sam ja. Oduvijek sam je voljela. Još kao dijete sam stalno rješavala neke zadatke, kao da se radi o enigmatici, a ne o tako teškom predmetu" - kazala nam je Krpan

 Bh. profesorica zbog koje su mnogi zavoljeli matematiku: Iako ima 62 godine, kreirala je i uređuje matematičku internet-stranicu

 

 

Slatka posjeta

U petak, 12.5. imali smo jednu "slatku posjetu". Slatku, jer nas je u 3.c razredu posjetila mala slatka Farah, sestra Anesa Šebe, a takođe jer nam je donijela slatkiše da se počastimo. Svi su bili oduševljeni njenom posjetom, pa je sat prošao u veselom duhu. Farah je ostala na satu cijelo vrijeme i do kraja sata je rješavala logičke zadatke ( Ako riba i po košta marku i po, koliko košta 7 riba? Kako prevesti kozu, vuka i kupus preko rijeke, a da vuk ne pojede kozu, niti koza kupus?). Obećala je da će nas opet obradovati svojom posjetom.

30.000 posjeta na Bettymatici

Marija Pavlović preuzima nagradu

Broj posjeta na Bettymatici.com stalno raste. Ova stranica prvenstveno je napravljena zbog pomoći učenicima pri rješavanju i uvježbavanju zadataka, pronalaženju dodatnih materijala za vježbu, pripremu pismenih i kontrolnih zadaća, kao i priprema za natjecanje. Takođe, ovdje učenici mogu pronaći i dosta zabavnih i logičkih zadataka, tzv. mozgalica za razbistravanje uma, kao i zanimljivih tekstova i ostalih korisnih materijala. 

Da bi učenike potakla da što više koriste ovu stranicu, uvela sam i jedan vid nagradne igre, pa tako učenici koji postignu neki "jubilarni" broj na brojaču posjeta, osvoje i neku simboličnu nagradu. To je uglavnom školski pribor: bilježnice, kompleti trokuta i šestara, kalkulator, olovke, gumice, šiljala i sl. a nađe se tu i koja čokolada. 

Ovih dana  MARIJA PAVLOVIĆ, učenica 3.b gimnazije bila je 30.000-ti posjetitelj na Bettymatici i dobila je simbolični poklon: kalkulator i čokoladu. 

Jubilarna 30.000-ta posjeta Bettymatici

Matematička olimpijada

14. i 15. svibnja o.g. Franjevačka klasična gimnazija u Visokom bila je domaćin XXI. Matematičke olimpijade BIH ( Državno natjecanje u matematici ). Natjecanju su pristupili najbolji matematičari Bosne i Hercegovine. Šest najbolje plasiranih učenika predstavljat će našu zemnlju na Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi - IMO. Iako se naš najbolji matematičar SVEN HRBENIĆ nije plasirao za svjetsku olimpijadu, on je za našu školu već do sada postigao mnogo. Veliki je uspjeh i doći na ovo državno natjecanje i takmičiti se ravnopravno sa najboljim bosansko-hercegovačkih matematičarima, čiji su nastavni programi prilagođeni pripremama za natjecanja. Pripremajući se konstantno za natjecanja, Sven je obradio mnoga poglavlja matematike koja će tek učiti na fakultetu i sigurno će mu koristiti. Želimo Svenu mnogo uspjeha na studiju elektrotehnike, koji će pohađati.

Ispraćaj maturanata

U četvrtak, 5. svibnja, bio je zadnji dan nastave za maturante. Svaki od 3 razreda maturanata pripremio je prigodnu prezentaciju, kojom su nas podsjetili na njihovo školovanje od 1. do 4. razreda u našoj školi. Bilo je veselo, šaljivo i zabavno. Nakon prezentacija, družili smo se sa maturantima u školskom dvorištu. Evo nekoliko fotografija sa tog druženja.

Apr. 15, 2016

Plasman na Državno natjecanje iz matematike

Sven Hrbenić, učenik 4. razreda gimnazije plasirao se na Državno natjecanje iz matematike ( BH olimpijada ), koje će se održati 14. i 15 svibnja u Visokom. Iako je konkurencija jako velika i teška, želim Svenu puno sreće i uspjeha na ovom natjecanju.

Apr. 8, 2016

Kantonalno natjecanje iz matematike

7. i 8. travnja održano je Kantonalno natjecanje iz matematike. Naši učenici su osvojili solidna mjesta: Amer Mujagić, uč. 1. razreda osvojio je 4. mjesto, a učenici 4. razreda, Sven Hrbenić i Mirna Kavčić osvojili su 7. mjesto. Čestitam našim učenicima na uspjehu.

Mar. 19, 2016

Federalno natjecanje u matematici "Ruđer Bošković"

U subotu, 19. ožujka srednja škola u Stocu bila je domaćin je 23. Federalno natjecanje u matematici "Ruđer Bošković", za učenike srednjih škola koje rade po hrvatskom programu. Natjecanju je pristupilo preko 200 učenika srednjih škola, u prosjeku preko 50 učenika u svakom od 4 razreda. Naša 3 učenika su osvojila zavidna 3 mjesta, jedno 4. i dva 5. mjesta. Učenik 4. razreda Sven Hrbenić osvojio je odlično 4. mjesto, a Ana Puljiz, takođe učenica 4. razreda osvojila je isto tako dobro 5. mjesto. Učenik Amer Mujagić, učenik 1. razreda takođe je bio dobar i osvojio je 5. mjesto. Možemo biti zadovoljni sa uspjehom naših učenika, jer su zadaci bili dosta teški, a pogotovo što su u 2. razredu bila tri zadatka iz gradiva koje će se po nastavnom planu i programu učiti tek u travnju i svibnju.

Slapovi rijeke Bregave

Lijepa zelena rijeka Bregava koja prolazi kroz Stolac

Natjecanje je otvorio prof. Niko Sušac

Ekipa Gimnašije KŠC Sarajevo

Sven Hrbenić i Ana Puljiz na otvaranju